Kika in hemma hos Sigfrid Billgren

Kika in hemma hos Sigfrid Billgren

Vi tittar in hemma hos formgivaren och konstnären Sigfrid Billgren, 31, som bor i en grön och secondhand-influerad lägenhet i Gamla stan tillsammans med sin fästmö Anna.

Djungelkänslan i Gamla stan med secondhand-influenser och loppisfynd!

Vi tittar in hemma hos formgivaren och konstnären Sigfrid Billgren, 31, som bor i en grön och secondhand-influerad lägenhet i Gamla stan tillsammans med sin fästmö Anna. Sigfrid bestämde sig för att satsa fullt ut på det han brinner för, konst och formgivning, och sa i samma veva upp sig från sin heltidsanställning. I dagarna lanserade han en ny produkt, ett soffbord, under märket “udiso” – signerade och limiterade produkter som säljs i en begränsad upplaga. På Instagram delar han även bilder på inredning och loppisfynd, två av hans större intressen.

– Jag skulle beskriva vårt hem som mjukt och lekfullt. Dom stora tingen är oftast i en neutral ton och sedan mycket färgklickar i keramik och växtlighet.

Sigfrid berättar att inredningen har fått växa fram organiskt då de knappt köper något nytt – vilket också gynnar plånboken! Han hittar till stor del inspiration från böcker, men också via Instagram där han brukar spara bilder från konton han tycker om, för att sedan gå tillbaka och bli inspirerad på nytt. Denna funktionen tycker han är extra kul då man får möjlighet att se hur ens stil förändras med åren. 

Barndomsminnet om “djungeln i vardagsrummet”

– Jag hade verkligen bestämt mig att jag ville ha ett träd, jag tror det var ett barndomsminne som fick mig att vilja ha det. Jag kommer så väl ihåg när mamma och pappa köpte ett enormt träd 2001 och det kändes som att man hade en hel djungel i vardagsrummet. Den känslan ville jag åt! 

Trädet blev ett fikusträd och har numer ett emotionellt värde, samt en väl vald plats i deras hem. Den har till och med gjort sig så hemmastadd att den får nya blad nästan varje månad! Men det är inte utan att dom haft sina duster med det kära fikusträdet innan. Enligt Sigfrid har växter en central plats i ett hem och borde finnas i varje rum, då det mjukar upp och väver in en naturlig känsla som är svår att ersätta med något annat. 

“Torka dammet av fikusträdet – som om det vore massage”

– Haha, så ja, en “plant killer” skulle jag inte kalla mig. Min flickvän brukar alltid himla med ögonen när jag torkar av dammet på fikusträdet med en våt trasa som om det vore en massage. Men man ska heller inte låta dom växa utan uppsyn, en trimning av skott gör bara gott! Även när jag fotar mina fynd som jag ibland gör, så har jag ofta, om inte alltid, en stickling med i bild för färg och form.

Intresset för Second Hand och loppis-fynd

Förutom att skapa egen konst har Sigfrid ett stort intresse för secondhand och vintage. Hans antika fynd inspirerar tusentals följare på hans Instagramkonto, som vuxit i raskt takt de senaste åren. Men intresset för loppis har alltid funnits där – även om det också fått en skjuts med tiden.

– Sedan dess har jag inte kunnat sluta, haha! Det som är så underbart med secondhand och vintage är att föremålen haft en lång historia och blivit beskådade av hundratals personer långt innan dess nya ägare. I många fall finns det inte så många kvar heller. 

– Alla våra krukor som vi har hemma är secondhand och det finns så mycket fina på loppisar och missioner runt om i Sverige. Sen tycker jag inte att det gör något om en kruka har ett nagg eller mindre spricka, det gör den bara charmigare. Stadsmissionen i Gamla stan har alltid ett litet men bra utbud av krukor eller ytterfoder som man säger 

Bordsram som Sigfrid skapat och har i sitt vardagsrum under hans varumärke @udiso.studio.

Sigges bästa fynd! (om han bara får välja ett)

– Ett av mina bättre fynd på senare tid är ett änglahuvud i brons av Carl Milles, den hittade jag på en loppis i Stockholm och pryder vårt vardagsrum idag.

Sigges 3 Tips

  • Till folk som vill få in färg och ha något välskött så skulle jag rekommendera växten elefantöra, vi har flera hemma!
  • När det kommer till inredning är mitt tips att bestämma sig för 3-4 grejer och låta resten komma av sig själv, att köpa alla möbler innan inflytt kan vara bekvämt men kan också bli tokigt!
  • För att hitta loppisfynden är min taktik enkel: var alltid först på plats, det vinner man på i längden.

Ni hittar Sigfrid på Instagram: @siggefyndar, och hans nylanserade företag “udiso” på: @udiso.studio (www.udiso.se).

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ