Från plant killer till plant pro

Från plant killer till plant pro

Lyckas du få din kaktus att kola vippen trots att det är nästintill omöjligt? Vill du få dina gröna fingrar ännu grönare? Varmt välkommen – här kommer våra fem bästa växttips.

Har du precis öppnat porten till växtdjungeln?

Lyckas du få din kaktus att kola vippen trots att det är nästintill omöjligt? Vill du få dina gröna fingrar ännu grönare? Varmt välkommen – här kommer våra fem bästa växttips.

Kärleken övervinner allt, även komplicerade växtproblem. Så se till att följa de enkla tipsen nedan samt ge din växt en extra puss eller två så kommer den växa som aldrig förr.

1. Lär känna din växt 

Se det som en ny typ av relation. Med vissa har man en mer skämtsam jargong, medan man med andra analyserar världsproblem. Så ta reda på vilket sätt du kommunicerar bäst med din växt. Vissa växter behöver mer uppmärksamhet, medan andra är mer åt det introverta hållet och trivs bäst i sitt hörn. Läs på om din växt och var uppmärksam på hur den reagerar och mår – tids nog kommer ni hitta ert sätt att umgås på.

2. Övervattna inte

Tanken på att vattna är god, men kan lätt bli för mycket. Vattna inte mer än du behöver. Växten talar om när den är törstig eller inte. 

Läs mer om det här: (länk till övervattna artikeln)

3. Placera på rätt plats

Olika växter kräver olika placeringar, vilket oftast beror på hur de lever i sin naturliga miljö. Vissa behöver mer ljus, medan andra lever på skuggiga platser i det vilda. Läs mer om vilket rum respektive växt trivs bäst i under våra produktbeskrivningar.

4. Ha tålamod

Ibland kan det ta tid för växten att anpassa sig till sitt nya hem. Likaså kan du ibland behöva testa dig fram för att veta vad din växt gillar. Låt det ta sin tid. Innan du vet ordet av det känner ni varandra utan och innan.

5. Gå med i ett växt-community

Det finns fler där ute som sitter i samma sits som du och vill fördjupa sig inom växter lite mer avslappnat. Hitta grupper för att få råd och pepp om det bästa som finns. Vem vet, du kanske till och med kan hittar en ny vän på vägen!

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ