Skötselråd Randbegonia

Skötselråd Randbegonia

Randbegonian eller Begonia Listada, som är det vetenskapliga namnet, kommer ursprungligen från de brasilianska regnskogarna. Den är infödd i fuktiga subtropiska och tropiska klimat och har en historia av att ha hållits som prydnadsväxt av kineserna på 1300-talet, men är uppkallad efter en europeisk botaniker, Michel Begon under 1500-talet.

Randbegonia | Begonia Listada

Randbegonian eller Begonia Listada, som är det vetenskapliga namnet, kommer ursprungligen från de brasilianska regnskogarna. Den är infödd i fuktiga subtropiska och tropiska klimat och har en historia av att ha hållits som prydnadsväxt av kineserna på 1300-talet, men är uppkallad efter en europeisk botaniker, Michel Begon under 1500-talet. Den trendiga växten har har mörkgröna matta blad med en härlig sammetskänsla, ljusa bladnerver och röd undersida. Randbegonian är långlivad när den trivs. En mycket lättskött växt som kan flytta ut till en skuggigare plats på sommaren. På sommaren mår den också bra av att få växtnäring.

Skötselråd

Randbegonia trivs som bäst i halvskugga till ljust. Växten är känslig för fuktig jord och övervattning, så se till att jorden torkar upp mellan vattningarna. Även om begonior trivs bra i fuktig miljö ska du undvika att vattna direkt på bladen då det är något de inte klarar av. Duscha därför aldrig din Randbegonia. Däremot kan din växt uppskatta att få bladen sprayade emellanåt. Observera att bladen kan få mindre hål och hack, det är naturligt för den här växten.

Kan Randbegonia få blommor?

Ja! Växten kan blomma och får då vitarosa, små enkla blommor.

Är Randbegonia djurvänlig?

Begonior är giftiga för både djur och människor och kan ge magbesvär om man äter den. Du bör därför hålla din hund eller katt borta från denna växt. 

Sammanfattning

Randbegonian eller Begonia listada, som är det vetenskapliga namnet, kommer ursprungligen från de brasilianska regnskogarna. Den trendiga växten har har mörkgröna matta blad med en härlig sammetskänsla, ljusa bladnerver och röd undersida. När den blommar får den vitarosa, små enkla blommor. Randbegonian är långlivad när den trivs. Vilket den gör när den får stå i halvskugga till ljust, jorden får torka upp mellan vattningarna och bladen får sprayas då och då. Observera att bladen kan få mindre hål och hack, det är naturligt för den här växten. En mycket lättskött växt som kan flytta ut till en skuggigare plats på sommaren. På sommaren mår den också bra av att få växtnäring.

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ