Skötselråd Prickblad

Skötselråd Prickblad

Vacker och härlig växt med stora brokiga blad i grönt och vitt med ursprung från delar av Norra Brasilien. Prickblad är en art ur Dieffenbachia-släktet och är en brokbladig växt med snyggt mönstrade blad i grönt och vitt.

Prickblad | Dieffenbachia Seguine

Vacker och härlig växt med stora brokiga blad i grönt och vitt med ursprung från delar av Norra Brasilien. Prickblad är en art ur Dieffenbachia-släktet och är en brokbladig växt med snyggt mönstrade blad i grönt och vitt. I naturen kan växten bli upp till 1 meter hög. Växtens vetenskapliga namn är Dieffenbachia Seguine, Dieffenbachia kommer från Johann Dieffenbach, en trädgårdsmästare i Wien på 1830-talet och Seguine som är ett västindiskt växtnamn. På engelska kallas den ”Dumb Cane” eftersom myten säger att man kan förlora talförmågan om man äter växten. Det är förvisso en myt, men växtsaften i Prickblad är giftig och kan irritera din hud och skada djur. Placera växten ljust utan att den står i direkt solljus, den tål även en halvskuggig placering men bladen kommer då bli mörkare och de prickiga mönstret mindre framträdande.

Skötselråd

En lättskött växt som föredrar att placeras i ljusa miljöer, men inte att den står i direkt solljus. Prickblad tål även en halvskuggig placering men bladen kommer då bli mörkare och de prickiga mönstret mindre framträdande. Jorden bör hållas lätt och jämt fuktig. Näring kan ges ca varannan vecka under vår till höst. Bladen duschas mer än gärna då och då för lite extra fukt.

Olika sorter av Prickblad

Prickblad existerar i flera olika sorter: ‘Tropic Snow’, ‘Mars’, ‘Compacta’, ‘Camilla’, ‘Vesuvius’ och ‘Green Magic’. Dessa sorter består av mer eller mindre mönstrade blad.

Är Prickblad djurvänlig?

Växtsaften i Prickblad är giftig och kan irritera din hud och skada djur.

Sammanfattning

Den lättskötta och härliga växten från Norra Brasilien skapar dynamik i ditt hem. På engelska kallas den ”Dumb Cane” eftersom myten säger att man kan förlora talförmågan om man äter växten. Det är förvisso en myt, men växtsaften i Prickblad är giftig och kan irritera din hud och skada djur. Placera växten ljust utan att den står i direkt solljus, den tål även en halvskuggig placering men bladen kommer då bli mörkare och de prickiga mönstret mindre framträdande.

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ