Skötselråd Philodendron Rojo Congo

Skötselråd Philodendron Rojo Congo

En hybridväxt som har gröna blanka blad med inslag av vinrött. Philodendron “Rojo Congo” hybriserades i Florida och är en korsning mellan Philodendron “Imperial Red” och Philodendron Tatei. Namnet ‘Rojo’ kommer just från de nya bladen växten får som glänser i vinrött. 
Skötselråd Randbegonia Läsning Skötselråd Philodendron Rojo Congo 3 minuter Nästa Skötselråd Prickblad

Philodendron Rojo Congo

En hybridväxt som har gröna blanka blad med inslag av vinrött. Philodendron “Rojo Congo” hybriserades i Florida och är en korsning mellan Philodendron “Imperial Red” och Philodendron Tatei. Namnet ‘Rojo’ kommer just från de nya bladen växten får som glänser i vinrött. Det är en självbärande växt, så du behöver inte stödja den med pålar. Dock gillar växten att sprida sig på bredden jämfört med andra hybridsorter, så ge den extra utrymme för det där du placerar den. Den står i en härlig rosettformation med upprättstående ovala blad i vinröd och grön färg och mörka stjälkar. 

Skötselråd

Philodendron Rojo Congo står sig bäst i ljust till indirekt solljus, men undvik direkt solljus. Du får gärna spraya bladen emellanåt, då växten trivs i fuktig luft. När det kommer till vattning, se till att vattna lagom och låt jorden torka mellan omgångarna. Philodendron gillar inte att stå i fuktig jord. Philodendron föredrar normal rumstemperatur, och håller sig gärna borta från kyla och dra.

Omplantera din Philodendron Rojo Congo

Det kan vara bra att omplantera din Philodendron någon gång om året. När du märker att rötterna börjar synas på undersida, är det ett tydligt tecken på att det är dags. Eftersom växten inte vill stå i blöt jord bör krukjorden du använder vara mycket luftig, porös och väldränerad så att rötterna kan andas.

Är Philodendron Rojo Congo djurvänlig?

Philodendron Rojo Congo är inte djurvänlig, så håll dina djur borta från denna växt.

Sammanfattning

Hybridväxten med gröna blanka blad och inslag av vinrött. Philodendron “Rojo Congo” hybriserades i Florida och är en korsning mellan Philodendron “Imperial Red” och Philodendron Tatei. Det är en självbärande växt, så du behöver inte stödja den med pålar. Dock gillar växten att sprida sig på bredden jämfört med andra hybridsorter, så ge den extra utrymme för det där du placerar den. Den står i en härlig rosettformation med upprättstående ovala blad i vinröd och grön färg och mörka stjälkar. Se till att spraya bladen emellanåt, då växten föredrar fuktig luft. Fuktighet uppskattas däremot inte i jorden, se därmed till att den är torr mellan vattningarna. Fokusera på en mycket luftig, porös och väldränerad krukjord så att rötterna kan andas.

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ