Skötselråd Fjädersparris

Skötselråd Fjädersparris

Fjädersparris kommer från tropiska södra och östra Asien och ingår i familjen sparrisväxter. Det är en relativt lättskött växt som påminner om ormbunken men har ett mer skirt och elegant bladverk.
Skötselråd Elefantöra Läsning Skötselråd Fjädersparris 2 minuter Nästa Skötselråd Fönsterfikus Abidjan

Fjädersparris | Asparagus Plumosus

Fjädersparris kommer från tropiska södra och östra Asien och ingår i familjen sparrisväxter. Det är en relativt lättskött växt som påminner om ormbunken men har ett mer skirt och elegant bladverk. Om du tar hand om den och låter den växa fritt kan den få flera meter långa rankor med små hullingar. Du kan enkelt klippa av de långa rankorna och använd i buketter. Som tropisk växt trivs den i ett fuktigt klimat med distans från direkt solljus. Fjädersparrisen bildar tjocka bulber i jorden för att lagra vatten och näring.

Skötselråd

Växten placeras helst i ljust till halvskugga med fuktig jord eftersom den är känslig för uttorkning. Se till att rothalsen är täckt med jord vilket befrämjar tillväxten. Vattna med en svag dos krukväxtnäring för gröna växter en gång per vecka under sommarhalvåret, sedan 1 gång/månad. Fjädersparris trivs bäst i rumstemperatur och kan stå ute i halvskugga på sommaren. Trots sitt sköra utseende är den ganska tålig och får sällan ohyra.

Plantera om din Fjädersparris

Plantera om din unga fjädersparris varje vår för att den ska kunna växa optimalt. Äldre växter kan planteras om vartannat år när den redan nått full storlek. Plantera den med rothalsen under jord, det främjar nämligen tillväxten. Den trivs bäst i vanlig blomjord blandad med cirka en femtedels odlingssand. För extra dränering kan du även placera lecakulor i botten av krukan.

Är Fjädersparris djurvänlig?

Nej, fjädersparris är giftig för hund, katt och andra djur.

Sammanfattning

Fjädersparris kommer från tropiska södra och östra Asien och ingår i familjen sparrisväxter. Som tropisk växt trivs den i ett fuktigt klimat med distans från direkt solljus. Fjädersparrisen bildar tjocka bulber i jorden för att lagra vatten och näring.  Fjädersparris trivs bäst i rumstemperatur och kan stå ute i halvskugga på sommaren. Trots sitt sköra utseende är den ganska tålig och får sällan ohyra. Fjädersparris är inte djurvänlig.

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ