Skötselråd Blodbräken

Skötselråd Blodbräken

En lättskött växt med vackert kopparskiftande blad som sedan övergår i mörkare grönt när den mognar. Växten härstammar från sydöstra Asien där den växer nära marken på låga berg.

Blodbräken | Dryopteris Erythrosora

En lättskött växt med vackert kopparskiftande blad som sedan övergår i mörkare grönt när den mognar. Växten härstammar från sydöstra Asien där den växer nära marken på låga berg. Den tillhör ormbunkssläktet. Växtens rhizomer (underjordiska stammar) hjälper den att långsamt sprida sig. Som krukväxt är den lättskött men gillar att stå fuktigt. Den vackra bronsiga växten passar både som inomhusväxt och utomhus under mildare årstider.

Skötselråd

Blodbräken trivs i halvskugga till skugga, ej direkt solljus. Den växer som mest i jämt fuktig mullrik, lucker och stenig jord – så se till att vattna lagom. Bladen får gärna sprayas, då den står som bäst i fuktig luft. Växten föredrar normal lufttemperatur, men kan även trivas utomhus under mildare format.

Är Blodbräken djurvänlig?

Denna växt är inte djurvänlig och rekommenderas att hållas borta från hund och katt.

Sammanfattning

Blodbräken härstammar från sydöstra Asien där den växer nära marken på låga berg. Växtens rhizomer (underjordiska stammar) hjälper den att långsamt sprida sig. En ung  Blodbräken har rödbruna till kopparfärgade blad, när den mognar går den över till en mörkgrön färg. Som krukväxt är den lättskött men gillar att stå fuktigt. Bäst trivs den i halvskugga till skugga med mullrik, lucker och stenig jord. Den vackra bronsiga växten passar både som inomhusväxt och utomhus under mildare årstider.

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ