Skötselråd Asplenium Dimorphum

Skötselråd Asplenium Dimorphum

En lummig och lättskött svartbräkenväxt (med andra ord en ormbunksväxt) med gröna blanka blad. Växten härstammar från Norfolk Island och kallas därför för Norfolk Island spleenwort.
Skötselråd Blodbräken Läsning Skötselråd Asplenium Dimorphum 2 minuter Nästa Skötselråd Paraplyaralia Trinette

Asplenium Dimorphum

En lummig och lättskött svartbräkenväxt (med andra ord en ormbunksväxt) med gröna blanka blad. Växten härstammar från Norfolk Island och kallas därför för Norfolk Island spleenwort. Ormbunksväxten har tresidiga gröna blad och kan nå en höjd på 60 till 80 cm. 

Skötselråd

Asplenium Dimorphum placeras gärna i halvskugga till ljust, men vill inte stå i direkt solljus. Den trivs i fuktig jord, så håll jorden jämt fuktig för att undvika att den torkar upp. Då utlovas garanterad grön glädje i hemmet. Växten föredrar lite varmare grader, men klarar även av upp till 10- 15 °C under vintertid.

Plantera om Asplenium Dimorphum

När du planterar om din Asplenium Dimorphum kan det vara bra att blanda upp jorden med perlite eller pimpsten som båda två både dränerar och behåller fukten i jorden. Med näring ca en gång i månaden under sommarhalvåret bli växten ännu gladare!

Är Asplenium Dimorphum djurvänlig?

Denna växt är inte djurvänlig och rekommenderas att hållas borta från hund och katt.

Sammanfattning

Den lummiga och lättskötta svartbräkenväxten med gröna blanka blad. Asplenium Dimorphum härstammar från Norfolk Island och kallas därför för Norfolk Island spleenwort. Ormbunksväxten har tresidiga gröna blad och kan nå en höjd på 60 till 80 cm. Den placeras gärna i halvskugga till ljust men vill inte stå i direkt solljus. Den kan vara känslig för att torka upp så håll jorden lätt och jämt fuktig. Blanda därför gärna upp jorden med perlite eller pimpsten som båda två dränerar och behåller fukten i jorden när du planterar om den. Med näring ca en gång i månaden under sommarhalvåret bli växten ännu gladare! Växten är inte djurvänlig och rekommenderas att hållas borta från hund och katt.

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ