Ernst Växtskola Lektion 3

Ernst Växtskola Lektion 3

Det är alltid bra och enklare att först tänka på växtens ursprungsmiljö ( Var kommer växten ifrån, vad är den van vid). Ibland kan man göra det lite onödigt komplicerat för sig men egentligen handlar det faktiskt bara om att matcha växtens naturliga klimat.
Ernst Växtskola Lektion 4 Läsning Ernst Växtskola Lektion 3 3 minuter Nästa Ernst Växtskola Lektion 2

Hur väljer jag rätt växt till mitt hem?

Det är alltid bra och enklare att först tänka på växtens ursprungsmiljö ( Var kommer växten ifrån, vad är den van vid). Ibland kan man göra det lite onödigt komplicerat för sig men egentligen handlar det faktiskt bara om att matcha växtens naturliga klimat.

 

Man kan också undersöka om man har soligt söderfönster eller skuggigt norrläge? Det är lätt att bli inspirerad av alla snygga växt foton på Instagram och svepas med i trender. Men när du inreder med växter är det viktigaste att placera dem där de får det ljus just precis den växten behöver. Och det beror på vad som är naturligt för växten: Är det en djungelväxt som flyttar in så kan det vara bra att ställa den en bit in i rummet, medans pelargoner trivs på soliga platser.

 

Om du kan matcha växten naturliga klimat så mycket som det går är det givetvis o föredra vad gäller värme, ljus, fuktighet etc. Dom flesta inomhusväxter trivs i värme mellan 15 – 25 grader som riktmärke. Det är bra att hålla inomhusväxter borta från ex. element där man ofta har en tendens att höja och sänka värmen under den kalla perioden. För att få en så bra start på ditt växt föräldraskap som möjligt kan det vara bra att börja med en inomhusväxt som är förlåtande och tålig. Om du är osäker så finns det skötselråd och information att hitta på varje respektive växt under skötselråd till höger om produkten. Och om du har ytterligare frågor är du välkommen att höra av dig till oss på support eller live chat.

Varje produkt på Lalaplants har ikoner under skötselråd där du enkelt kan se om din växt är en soldyrkare eller en som gärna vill ligga inne i skuggan.

 

Ernst tips – Svärmorstunga

 

Den ultimata växten för förstagångsköpare är Svärmorstungan. Den kommer ursprungligen från västra Afrika och klarar sig långa perioder utan vatten. Svärmorstungan har långa svärdliknande blad och är väldigt bra växt för den som inte vill lägga för mycket tid på att ta hand om sina gröna vänner. Den klarar av allt från skugga till direkt solljus så du kan placera den lite vart som helst i ditt hem. Utöver att den är väldigt lättskött växt så rensar den även luften från många föroreningar som bensin, kväveoxid och formaldehyd.

Sammanfattning:

  • Kommer från västra afrika och klara långa perioder utan vatten
  • Klarar allt från skugga till direkt solljus. Kan stå var som helst i ditt hem.
  • Utöver att den är lättskött så renar den även luften från många föroreningar.

 

Fri frakt över 599kr

Vi erbjuder fri frakt över 599kr med Airmee och DHL som alternativ